Gelieve javascript in te schakelen om optimaal van deze site gebruik te kunnen maken (boekingen). Dank bij voorbaat
beernembeernembeernembeernembeernembeernem

Beernem

In Beernem kun je volop genieten, op het tempo van de natuur. Afwisselende landschappen, veldgebieden en karakteristieke dreven, het 220 ha grote provinciaal domein Bulskampveld met kasteelpark en mysterieuze bossen, de typische omgeving van het historische kanaal Gent-Brugge met haar rijke fauna en flora, de berg van Oedelem met zijn glooiende weiden en akkers, bieden oneindig veel mogelijkheden voor de wandelaar, fietser, ruiter of bootje varen. Onderweg vindt u talrijke historische hoeven, opmerkelijke kastelen verscholen tussen het groen en pittoreske dorpskernen.

Wandelpaden in Beernem

Beverhouts wandelpad

De Beverhoutsveldwandeling verkent de omgeving van het historische Beverhoutsveld. Vertrekkend vanuit het gehucht de Veldmolen te Oedelem, wordt via mooie wandeldreven een uitgebreide verkenning van het waardevolle landschap gemaakt. Voorbij het kanaal Gent-Oostende leidt de tocht door een harmonieus agrarisch gebied. Rustige landelijke wegen en historische hoeven brengen de wandelaar bij zijn vertrekpunt terug. 

Oedelembergwandelroute

Deze wandelroute werd op 25 mei 2008 geopend en verkent het groene landschap van Oedelemberg die nog steeds 23 meter boven het zeeniveau uitsteekt. Je kan er genieten van het afwisselende landschap van de bergbeekvallei en de dreven rond het kasteel Ten Torre en de hoeve Ter Leyden. Laat je verder verrassen door een aantal onbekende én onverharde paden en geniet van de vergezichten boven op onze ‘berg’.

Boswandelpad

Het Boswandelpad verkent het 63 ha grote en groene privé-domein van het psychiatrisch centrum St-Amandus. Je maakt er kennis met de verschillende gebouwencomplexen waarvan de meeste dateren uit de periode 1858 tot 1930. Elk complex heeft een eigen tuin en de meeste werden in hun oorspronkelijke staat bewaard. Het pad doorkruist ook het 8ha grote domeinbos, laat je kennismaken met de visvijver en met de kleinveeboerderij ‘De Berk’. Het bospad is wandelen onder een prachtige bomengalerij in een oase van rust en groen. De wandeling sluit ook aan op het educatief natuurpad St-Amandus (zie verder).

Voor meer wandeltochten: www.beernem.be/wandelen.htm

Fietstochten

Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland verenigt het open landschap van de Oudlandpolders en de Zwinstreek rond Damme, met het bosrijke groen van het Houtland en het Tieltse Molenland. Deze groene long rond de wereldvermaarde stad Brugge is een uitgelezen plek om tot rust te komen. Kanalen en dijken, imposante forten en kastelen, tijdloze abdijen en dorpjes, en tal van andere bezienswaardigheden nodigen uit tot een bezoek.

Watersporten

Gelegen langs het kanaal Gent-Brugge in Beernem, op het domein van de Beernemse Watersportvereniging vzw, is ’t Boothuis een ideale locatie voor een heerlijke maaltijd, een lekkere snack, een ijsje of pannenkoek.

Het unieke kader, midden in de jachthaven zorgt voor een permanente vakantiesfeer. In de zomer kan je uren genieten van het zonnetje en de omgeving op het terras. In de wintermaanden straalt het restaurant een gezellige en warme sfeer uit.

Op zoek naar avontuur? Binnen de schoot van de Beernemse Watersportvereniging vzw kan je in ’t Boothuis ook terecht voor een ganse waaier van watersportactiviteiten: van boottochten tot wakeboarden en waterski! Alles kan.